Vertrouwenspersoon

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek.

Ik ben een enthousiaste en betrokken vertrouwenspersoon met ruim 15 jaar ervaring. De afwisseling vind ik fantastisch; als ambtelijk secretaris ben ik ondersteuner en adviseur voor grotere groepen. Als externe vertrouwenspersoon heb ik 1 op 1 gesprekken; ben ik een luisterend oor en geef de melder de ruimte om zijn/haar verhaal te doen.
Mijn kracht zit in het kundig begeleiden en adviseren van een melder.
Wat wordt besproken is vertrouwelijk, tenzij er sprake is van een zwaar misdrijf. Uiteraard meld ik dit op een gepaste wijze aan de melder als het zich voordoet.

Mijn werkwijze is om naast de melder te staan; ik neem het probleem niet over, maar bespreek met de melder mogelijke routes en opties. Ook wat de consequenties hiervan kunnen zijn. Daarnaast bied ik begeleiding, ondersteuning en nazorg; de melder houdt zelf de regie en bepaalt welke stappen er worden gezet. Het is fijn als we de situatie kunnen de-escaleren en de informele route benutten.

Indien nodig kan ik voorlichting geven over het signaleren van en adviseren over trends. Daarnaast zorg ik voor een duidelijke registratie van soorten meldingen in de vorm van een jaarverslag.

Omdat ik jaren als interne vertrouwenspersoon heb gewerkt, heb ik de basisopleiding Externe Vertrouwenspersoon en de verdiepingsopleiding Integriteit gedaan via het Landelijk Instituut voor Vertrouwenspersonen in 2022. Hierdoor ben ik gecertificeerd en register lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Als register lid blijf ik up to date over de ontwikkelingen en het verder professionaliseren van mijn kennis, kunde en vaardigheden. Ik bezoek regelmatig intervisiebijeenkomsten, seminars, workshops en trainingen.

Men kan contact met mij opnemen om het hart te luchten of om met mij te sparren.

Samen zorgen we voor een veilige werkplek voor iedereen.
Grensoverschrijdend gedrag is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

 

April 2008 – maart 2020
Interne vertrouwenspersoon Zorg in Oktober Bladel, Elisabeth TweeSteden ziekenhuis Tilburg en Fujifilm Tilburg

Juli 2022 – heden
Externe vertrouwenspersoon
Scandinavian Tobacco Group Waalre

September 2022 – heden
Externe vertrouwenspersoon
Jeugdzorg Limburg Roermond

Maart 2023 – heden
Vertrouwenscontactpersoon bij Vereniging Lawn Tennis Bladel

April 2024 – heden
Externe vertrouwenspersoon
Markieza Eindhoven

Juni 2024 – heden
Externe vertrouwenspersoon
AniCura Nederland (dierenklinieken en dierencrematoria)